Tandlægernes 5 tips til en god mundhygiejne-TandCity

Tandlægernes 5 tips til en god mundhygiejne

Alle ønsker et smukt smil og det er derfor ekstra vigtigt at have en god mundhygiejne. Hvis du ikke plejer dine tænder, risikerer du at døje med fremtidigt tandbesvær som tandkødssygdomme, tandsten, infektioner og knogletab. Husk derfor blandt andet at børste dine tænder hver morgen og aften, og besøg jævnligt din tandlæge. Vi her på Tandcity i København giver dig 5 nemme tips til at sikre en god mundhygiejne.

1. Besøg jævnligt din tandlæge

At børste og rense dine tænder dagligt er uden tvivl den vigtigste ting du kan gøre for at sikre en god mundhygiejne, men det er ikke altid nok. Besøg din tandlæge mindst to gange om året for at minimere risikoen for alvorlige problemer. Ved hvert tandlægebesøg går din tandlæge igennem din generelle mundhygiejne og fjerner eventuelt plak. Derudover tager din tandlæge røntgenbilleder af dine tænder og dit tandkød, for at reducere fremtidige tandproblemer. Dette er kort og godt en god og nødvendig rutine for en sund mundhygiejne.

2. Børst dine tænder regelmæssigt

tips til god mundhygiejne fra vores tandlæge i København Den måske nemmeste måde at sikre en god mundhygiejne, er at jævnligt børste tænder. Når du børster dine tænder, bør du dreje tandbørsten i en 45 graders vinkel, og børste tæt på tandkødet. Børst derefter både ydersiden og indersiden af tænderne frem og tilbage, med op-og-ned bevægelser. Men husk på at du bør børste forsigtigt. På denne måde undgår du blødninger i tandkødet. For at reducere bakterier og risikoen for dårlig ånde, kan du endda børste den øverste side af tungen.

Husk at du bør børste dine tænder mindst to gange om dagen, hver morgen og aften. På denne måde forhindrer du at der opbygges plak og minimerer samtidig risikoen for hul i tænderne. Derudover kan du skylle munden med vand efter hvert måltid og drik for at reducere madrester, som kan fremme bakterier.

3. Anvend tandtråd for bedre mundhygiejne

Et andet effektivt tip for bedre mundpleje, som vores Tandlæger i København anbefaler, er at anvende tandtråd. Desværre er dette noget som de fleste af os ofte glemmer eller endda springer over. Men at anvende tandtråd efter at du har børstet dine tænder, kan bidraget il at fjerne madrester og andre skadelige elementer som en almindelig tandbørste ikke kan nå. Derudover kommer tandtråden dybt ned mellem tænderne og reducerer plak. Anvend derfor tandtråd mindst en gang om dagen for en bedre mundhygiejne.

4. Anvend mundskyl efter at du har børstet tænderne

Fuldfør tandbørstningen ved at skylle munden. At anvende mundskyl er ikke altid nødvendigt, og der findes mange produkter på markedet som ikke altid er effektive, men med det rette produkt kan du forbedre din mundhygiejne. Hvis du bruger mundskyl, så husk på at anvende et produkt som indeholder listerine eller klordioxid da disse er effektive og reducerer og fjerner bakterier som kan forårsage tandbesvær. Derudover kan de hjælpe dig med at få bedre ånde.

5. Rens tungen

Rens tungen med en tungerenser hver gang du har børstet tænderne for at opnå en bedre mundpleje. Ved at anvende en professionel tungerenser, kan du fjerne mange bakterier, som ellers havde forblevet på tungen. Udover at forårsage dårlig ånde, kan disse bakterier også fremme mere alvorlige problemer, såsom plak og tandkødsproblemer.

Det er nemt at anvende en tungerenser. Find skraberen frem, stik tungen u dog begynd at skrabe fra bagsiden af tungen og frem. Men vær forsigtig og tryk ikke for hårdt, da du kan risikere at give dig selv en gag reflex. Skyl til sidst din mund med vand.

Har du flere spørgsmål? Besøg vores tandlæge i København eller kontakt os.
Bestil tid online