Tandlægeskræk – få tips til at overvinde angsten -TandCity

Tandlægeskræk – få tips til at overvinde angsten før en tandbehandling

En tandbehandling kan være stærkt angstfremkaldende. Via et par enkle tips og en god tandlæge er det dog fuldt ud muligt at få styr på angsten, inden du sætter dig til rette i tandlægestolen.

På vej til tandlæge – kend forskellen på frygt og fobi

De fleste kender til begrebet tandlægeskræk. Den irrationelle frygt for selv simple procedurer som eksempelvis en tandrensning kan måske være svær at forstå, og i forlængelse deraf kan den også være svær at gøre noget ved. Frygten for en enkel tandbehandling bunder nemlig ikke i en konkret frygt for smerter i forbindelse med et indgreb, men kan nærmere betragtes som værende i familie med fobier. Dermed nytter det også kun sjældent at blive forsikret om, at proceduren er både nem og smertefri.

Sårbarheden, når man ligger i stolen, og frygten for, hvad der kan ske, ender som regel med at overdøve de rationelle tanker.

Når man skal behandle patienter med tandlægeskræk, er det vigtigt, at tandlægen kan skelne mellem den rationelle frygt – når man eksempelvis ved, at den forestående procedure kan være smertefuld – og angsten, der i sagens natur ikke er rodfæstet i en konkret risiko. Denne skelnen er helt fundamental, når man i samarbejde med tandlægen skal tackle angsten på den rigtige måde, inden behandlingen begynder.

TandCity – din tandlæge i København

Tandlægeskræk – få tips til at overvinde angsten -TandCity

Har du brug for en tandlæge i København med fokus på og erfaring med angstpatienter, er TandCity et fremragende valg. Din tandlæge på klinikken tager gerne en snak om forløbet og giver også gerne tips til, hvordan din angst kan dæmpes både før og under behandlingen, uanset om det drejer sig om større indgreb eller kosmetiske procedurer som for eksempel en tandblegning. En af de bedste ting, man kan gøre, er at minde sig selv om, hvor skånsom en behandling kan udføres nu til dags. Dette er især vigtigt, når de irrationelle skrækscenarier med store og smertefulde redskaber trænger sig på. Herudover er det hensigtsmæssigt at prioritere samtalen med tandlægen højt, og alene en beslutning om at gøre netop dette kan også have en beroligende effekt før behandlingen.

En tandlæge, som specialiserer sig i angstpatienter, vil som udgangspunkt også sørge for at komme med ekstra grundige forklaringer under hele forløbet, så man undgår ubehagelige overraskelser, der udløser en voldsom reaktion. Det er således godt at huske på, at man langt fra er den første patient med tandlægeskræk, der er blevet behandlet på klinikken. Du er derfor i trygge hænder. Tænk også gerne på behandlingens formål og dens forhåbentlige positive virkning, så tandlægeskrækken træder lidt i baggrunden.

Når du har akut brug for en tandlæge

Ved akut opståede problemer er det ekstra vigtigt at kunne trække på positive erfaringer, som kan hjælpe en til at klare sig igennem en nødvendig tandbehandling.

Lider du af tandlægeskræk, og har du brug for en akuttandlæge i København, kan TandCity hjælpe dig. Klinikken tilbyder dig altid gode tandplejepriser og er meget bevidst om, hvor svært et almindeligt tandlægebesøg kan være for dig, der har tandlægeskræk. TandCity er kort og godt stedet, hvor du både i akutte og ikke-akutte situationer modtager en kompetent og empatisk behandling, så din tandbehandling for et godt smil er med til at dæmpe din angst for tandlæger.
Bestil tid online