Tandkødsbetændelse Behandling

Hvad er tandkødsbetændelse (Gingivitis) behandling?

Parodontose er en sygdom i tændernes støttevæv. Det forårsages ofte af tandkødsbetændelse (gingivitis).

En almindelig årsag til denne betændelse er dårlig mundhygiejne. Rygning og genetik spiller imidlertid også en rolle, når det kommer til denne lidelse, men da det ikke nødvendigvis gør ondt, opdager mange ikke, at de har tandkødsbetændelse. Får man ikke behandling af tandkødsbetændelsen (gingivitis), kan der opstå parodontose i tændernes støttevæv.

Parodontitis er stadiet, der følger efter gingivitis. Her har betændelsen spredt sig til vævet dybere i tandkødet omkring tandroden. Permanent tab af rodhinde fibre i tanden er en konsekvens af dette, samtidig med at knoglen nedbrydes. På denne måde fordybes tand lommen, og tanden vil ikke længere kunne sidde ordentligt fast. Derfor er en regelmæssig tur til tandlægen alfa og omega, da ubehandlet tandkødsbetændelse kan have permanente konsekvenser – jo længere tid du ikke får behandling, desto mere alvorlig bliver paradentosen, da tandkødslommerne vil blive dybere, og dine tænder endnu løsere.

Forebyggelse og behandling af tandkødsbetændelse

Kliniske symptomer er rødt, hævet, blødende eller på anden måde irriteret tandkød. Hvis det ikke behandles, kan det føre til knogletab – og i værste fald tab af tænder. Den mest almindelige årsag til betændelse er dårlig mundhygiejne. Læs vores artikel om hvordan du kan reducere risken for tandkødsbetændelse med god mundhygiejne.

Andre årsager kan være rygning og genetisk arvelighed. Patienten er ofte ikke klar over sygdommen, da det ikke gør ondt, og det konstateres ofte kun ved besøg på tandklinikken.

Vi anbefaler regelmæssig kontrol på klinikken, samt daglig tandbørstning og brug af tandtråd for at undgå forekomsten af bakterier og betændelse.

Et flot smil uden smerter – sådan undgår du tandkødsbetændelse

Mange af os ønsker os et flot smil, men det kommer som regel ikke af sig selv. En god mundhygiejne er uhyre vigtigt for dine tænders udseende. Plejer du ikke dine tænder optimalt, risikerer du at få en række tandkødssygdomme, herunder infektioner, tandsten og knogletab.

Den gængse fejl er, at man ikke går til tandlægen ofte nok – måske skyldes det, at man ikke er så glad for at gå til tandlæge, eller måske handler det i stedet om ”forglemmelser”, fordi der er penge at spare. Men i virkeligheden begynder forberedelsen derhjemme ved håndvasken; at børste sine tænder morgen og aften gør en stor forskel.

Det er dog vigtigt at understrege, at der sagtens kan opstå tandkødsbetændelse, selvom man har fuldt ud styr på sine tandpleje rutiner.

Smerter ved tandkødsbetændelse – forebyggelse og behandling

Tandkødsbetændelse kan være meget smertefuldt, og kan i værste fald medføre tab af tænder. Det er derfor vigtigt at vide, hvordan tandkødsbetændelse forebygges, og hvilke behandlingsformer der findes.

Der findes måder, hvorpå tandkødsbetændelse kan forebygges. Det er en god idé at besøge tandlægen minimum to gange om året, da tandlægen kan fjerne plak og andre bakterier ophobninger. Det er ligeledes vigtigt at børste tænderne regelmæssigt og grundigt. Dette vil sige i alle retninger. Børst også gerne tungen for at reducere bakterier i munden. Et andet godt tip er at skylle munden med vand efter hvert måltid, da dette reducerer bakterier produktionen.

Tandtråd er som bekendt også et yderst effektivt hjælpemiddel i kampen mod diverse tandkødssygdomme. Tandtråden kan fjerne de madrester, som tandbørsten ikke kan fange, og tråden når dybt ind mellem tænderne i stedet for at blive på overfladen.

Hos TandCity i København bekymrer vi os om din mundhygiejne, og hvis uheldet er ude, sørger vi naturligvis for at give dig den helt rigtige behandling af tandkødsbetændelse (gingivitis) takket være en stor faglig ekspertise. Læs mere om vores behandlinger og priser.

Vi hjælper dig med tandkodsbetndelse-symptomer -TandCity

TandCity – Akut tandlæge i København

Står du i en nødsituation, eller af en anden grund vil du have en hurtig tid?

 

Bare rolig, vi hjælper dig. Vi forstår at nogle ting ikke kan vente og og sørger for at du får tid så hurtigt som muligt. Kontakt os på telefon +45 44 53 00 00 eller book din tid online. Vi ser frem til at se dig på klinikken.