Tandfyldning hos TandCity i København

Der er forskellige grunde til, at man har behov for en fyldning. De fem typiske årsager er:

  1. Et hul (caries) i en tand
  2. En knækket tand
  3. Blottede, lange tandhalse
  4. Genopbygning af slidte tænder (efter f.eks. tandskæren, syreskade og lignende)
  5. Kosmetiske årsager

Læs vores artikel om hvordan man kan reducere tandproblemer med god mundhygiejne.

Vi anvender kun godkendt materialer til fyldninger

Der findes forskellige fyldningsmaterialer herunder plast, sølvamalgam og glasionomer. Desuden kan guld og porcelæn også anvendes, men så skal fyldningen laves hos en tekniker. Valget af fyldningsmateriale afhænger af flere faktorer blandt andet placering i munden, reparationens størrelse og udformning samt allergi.

Hos TandCity laves fyldningerne primært i plast og porcelæn. Vi anvender ikke sølvamalgam, da det kun er tilladt at bruge under særlige omstændigheder.

Plastmateriale har samme farve som tanden, og derfor er plast velegnet i æstetiske områder, hvor man ikke ønsker, at disse fyldninger skal kunne ses. Plastmaterialet findes desuden i forskellige farver og nuancer, og det er muligt at forme og farve fyldningen ned til mindste detalje.

En af plastens andre gode egenskaber er, at den limes til tanden. Dermed kræves minimal fjernelse af sund tandsubstans, og plasten kan holde tanden sammen, hvilket mindsker risikoen for revner i tanden. Udviklingen inden for plastmaterialet har også gjort, at plast i dag har en høj styrke.

Plasten har en blød konsistens, og den kan derfor nemt anbringes i rengjorte huller eller på tænderne. Fyldningens form tilpasses, mens den er blød, og ved belysning med ultraviolet lys bliver plasten hærdet (hård). Man kan faktisk spise og drikke efter fyldninger med det samme.

Plastmateriale er ikke velegnet til store fyldninger på grund af slid og risiko for at knække. Det er derfor vigtigt, at man får undersøgt den pågældende tand og diskuteret evt. andre behandlingsmuligheder.

Vores priser på fyldninger starter fra kr. 391,55 (fortand, lille fyldning). Alle vores priser kan ses på vores prisliste.

Tandfyldning i København