Vi hjælper dig med tandfacader

Facader til tænder er ekstremt tynde, tilpassede skaller af tandfarvede materialer, der anvendes på forsiden af tænderne med et specifikt bindende materiale, for at forbedre skønhedsfejl i tænderne. Det kan være medicininducerede misfarvninger fra barndommen eller traumepåførte farveforandringer. Det kan også være uønskede mellemrum eller tændernes form, som du gerne vil have ændret uden alt for invasiv behandling.

Hos især mange unge mennesker ses syreskader på tænderne efter for højt indtag af syreholdige drikke såsom sodavand, juice og energidrikke. Her er emaljen blevet ætset væk, så tænderne ser gennemsigtige og evt. misfarvede ud, og der kan forekomme begyndende krakeleringer i kanterne. Desuden kan den manglende emalje give følsomme tænder, og her kan facader også være en løsning. Vi ser ofte, at det da stort set ikke er nødvendigt at sætte boret på tanden, da syreskaderne har gjort størstedelen af arbejdet for os, og vi derfor blot kan skabe den nødvendige ruhed af tandoverfladen, og via porcelænsfacaderne få genskabt den oprindelige farve og form på tænderne.

Resultatet efter tandfacader vil være et forbedret udseende af tænderne mht. farve, form og størrelse. Det bedste materiale til brug for dentallaminater er porcelæn, som er modstandsdygtigt over for pletter og kan efterligne de naturlige tænders lysreflekterende egenskaber. Det kan laves så tyndt, at man blot behøver at slibe ganske lidt i tandens yderste lag, emaljen. Ikke alle ønsker samme smil, og æstetik er en subjektiv størrelse.

Nogle ønsker et smil som Hollywood stjernerne, mens andre ønsker at genskabe deres oprindelige smil, men for os er det vigtigste, at du smiler, når du går herfra!

Kom derfor ind og få en uforpligtende snak om de muligheder, der er for dig og dine tænder, så vi i fællesskab kan finde ud af, om facader kan være løsningen for dig, eller om vi i stedet skal lave fx plast, tandregulering eller nogle af alle vore andre behandlingsmuligheder.

Ring til os for rådgivning på+45 44 53 00 00 eller bestil tid online 24 timer i døgnet: – vi glæder os til at høre fra dig.