Tænderskæren og tandpres

Tænderskæren og tandpres

Lyder dette bekendt: Hovedpine, tænderskæren og tandpres? En kompetent behandling hos TandCity i København kan afhjælpe problemet!

Hovedpine, tænderskæren og tandpres lyder dette bekendt? En kompetent behandling hos TandCity i København kan afhjælpe problemet!

Behandlingen af bruxisme, også kendt som det at skære tænder, består i at behandle årsagen og forebygge yderligere tandslid og gener. Årsagen kan dog ofte være svær at behandle, da bruxisme ikke nødvendigvis er et permanent problem, men også er noget, som kan opstå spontant i perioder med stress. Af samme grund er der en tendens til, at man i højere grad fokuserer på forebyggelse af yderligere slid og nedsættelse af aktiviteten i tyggemusklerne – noget, som bl.a. kan ske ved hjælp af en såkaldt RFS-skinne.

Få behandlet Bruxismus i København – TandCity

En RFS-skinne er en hård akrylskinne, der klikkes fast på tænderne i enten over- eller undermunden. RFS-skinnen fremstilles individuelt, så den passer præcis til dine tænder. Skinnen tilpasses, så den har en jævn overflade, som passer til dit kæbeled og tyggemuskler. Derved vil tyggemusklerne aktiveres mindre, og skinnen vil beskytte tænderne mod yderligere slid, da der i stedet slides på selve skinnen. Skinnen pakker altså dine tænder ind og hjælper dig til at mindske det slid, der opstår, når du skærer tænderne mod hinanden. 

Hvis bruxisme har medført et tab tandsubstans, kan der være behov for fyldninger eller kroner. Hvis  tabet af tandsubstans er meget stort, og biddet er blevet mindre, kan der være behov for bidhævning. Ved bidhævning vil man reetablere biddet. Det er en mere omfattende behandling, som bl.a. består i erstatning af eventuelt mistede tænder og opbygning af tænder med kroner. Men uanset hvad der har forårsaget tandpresset og tænderskæren, så kan vi hos TandCity hjælpe dig med at tilpasse et behandlingsforløb, så det passer specifikt til dig, så du er sikker på den rette forebyggelse mod yderligere skader og gener forårsaget af din tænderskæren. Uanset hvor omfattende behandlingen er, så står vi altid klar til at hjælpe dig  af med din  tænderskæren. 

Få hjælp til kvalificeret tandbehandling i København – TandCity

Undersøgelse for bruxisme

Har man mistanke om, at et tab tandsubstans kan skyldes tænderskæren eller tandpres, kan det være en god ide at få en kæreste eller en ægtefælle til at vurdere, hvor ofte, hvor længe, og hvor intenst dette forekommer om natten. Herefter kan man kontakte en tandlæge. Udover at det kan skade dine tænder, hvis du skærer tænder, så kan det i nogle tilfælde være så voldsomt, at tænderskæren bliver højlydt, og det kan være generende både for din egen, men også din partners nattesøvn. Hvis du døjer med tænderskæren eller tandpres, kan det være en god ide at få foretaget en undersøgelse af en professionel tandlæge, ikke kun for dine tænders skyld, men også for husfredens. Heldigvis, kan vi hos TandCity tilbyde en grundig undersøgelse af dit bid, og vi finder den bedste løsning til dig, dom forebygger mod skader på dine tænder forårsaget af tænderskæren.  

Hos TandCity hjælper vi dig ikke alene med at korrigere dit bid og afhjælpe spændinger i mundens muskulatur, vi finder også den behandling, som passer bedst til dine tænders behov. Vi tager altid udgangspunkt i en grundig forståelse og et alsidigt billede af dig, lige netop dit tandsæt, og den tænderskæren, som du personligt døjer med, så vi sammen kan finde frem til, hvilken behandling, du har behov for, og hvordan vi bedst muligt hjælper dig med at passe på dine tænder. Vi hjælpe med at forebygge mod fremtidigt slid på din tandsubstans, som din tænderskæren ellers skaber.

Har du problemer med tandpres og tænderskæren? Den kompetente behandling i København finder du hos TandCity lige ved Østerport Station. Vi hjælper dig med at skabe overblik over, hvordan du bedst passer på dine tænder, og vi hjælper dig med at finde frem til årsagen til, at du døjer med et forhøjet tandpres eller tænderskæren. Vi sørger for at bremse og forebygge yderligere skader på dine tænder. Bestil en tid hos os allerede i dag, så finder vi frem til, hvilken behandling der kan afhjælpe dit tandpres eller tænderskæren. 

Almindelig undersøgelse

Når man som patient indkaldes til en almindelig undersøgelse, vil man som det første tage et kig på, om der er funktionelle problemer i tyggemuskler og kæbeled. Derudover vil tænderne blive undersøgt, og det vurderes, om slitagen på dine tænder er større end det normale slid, som foregår, når der spises etc. Det er nemlig ikke kun bruxisme, som kan føre til tab af tandsubstans og ændringer i biddet. I dag er syreholdige drikke som eksempelvis cola og energidrikke en integreret del af vores madkultur, med det resultat at et overdrevent forbrug medfører syreskader og i sidste ende tab af tandsubstans. Vi spørger derfor også ind til patientens livsstil og kostvaner for at få et retvisende billede af problemet, der som sagt ikke altid skyldes tænderskæren eller tandpres. Behandling kan herefter fastlægges i det omfang, det er nødvendigt. Når vi undersøger dig i vores klinik, gennemgår vi sammen med dig, madvaner og eventuelle stressfaktorer, så vi ikke alene hjælper dig med at stoppe skaderne på dine tænder og forebygge yderligere skade på din tandsubstans, forårsaget på grund af tænderskæren, men vi hjælper dig også med at finde frem til eventuelle andre ting i din dagligdag, der kan ændres på, for at du kan nedsætte sliddet på dine tænder.

 

Sæt en stopper for Bruxismus – TandCity

TandCity – Akut tandlæge i København

Står du i en nødsituation, eller af en anden grund vil du have en hurtig tid?

 

Bare rolig, vi hjælper dig. Vi forstår at nogle ting ikke kan vente og og sørger for at du får tid så hurtigt som muligt. Kontakt os på telefon +45 44 53 00 00 eller book din tid online. Vi ser frem til at se dig på klinikken.