Tænderskæren og tandpres

Lyder dette bekendt: Hovedpine, tænderskæren og tandpres? En kompetent behandling hos TandCity i København kan afhjælpe problemet!

Behandlingen af bruxisme, der også kendes som det at skære tænder, består i at behandle årsagen og forebygge yderligere tandslid og gener. Årsagen kan dog ofte være svær at behandle, da bruxisme ikke nødvendigvis er et permanent problem, men også er noget, som kan opstå spontant i perioder med stress. Af samme grund er der en tendens til, at man i højere grad fokuserer på forebyggelse af yderligere slid og nedsættelse af aktiviteten i tyggemusklerne – noget, som bl.a. kan ske ved hjælp af en såkaldt RFS-skinne.

Få behandlet Bruxismus i København – TandCity

En RFS-skinne er en hård akrylskinne, der klikkes fast på tænderne i enten over- eller undermunden. RFS-skinnen fremstilles individuelt, så den passer præcis til tænderne. Skinnen tilpasses, så den har en jævn overflade, som passer til ens kæbeled og tyggemuskler. Derved vil tyggemusklerne aktiveres mindre, og skinnen vil beskytte tænderne mod yderligere slid, da der i stedet slides på selve skinnen.

Hvis bruxisme har medført et tandsubstanstab, kan der være behov for fyldninger eller kroner. Hvis tandsubstanstabet er meget stort, og biddet er blevet mindre, kan der være behov for bidhævning. Ved bidhævning vil man reetablere biddet. Det er en mere omfattende behandling, som bl.a. består i erstatning af eventuelt mistede tænder og opbygning af tænder med kroner.

Få hjælp til kvalificeret tandbehandling i København – TandCity

Undersøgelse

Har man mistanke om, at et tandsubstanstab kan skyldes tænderskæren eller tandpres, kan det være en god ide at få en kæreste eller en ægtefælle til at vurdere, hvor ofte, hvor længe, og hvor intenst dette forekommer om natten. Herefter kan man kontakte en tandlæge.

Almindelig undersøgelse

Når man som patient indkaldes til en almindelig undersøgelse, vil man som det første tage et kig på, om der er funktionelle problemer i tyggemuskler og kæbeled. Derudover vil tænderne bliver undersøgt, og det vurderes, om tandsliddet er større end det normale slid, som foregår, når der spises etc. Det er nemlig ikke kun bruxisme som kan føre til tab af tandsubstans og ændringer i biddet. I dag er syreholdige drikke som eksempelvis cola og energidrikke en integreret del af vores madkultur, med det resultat at et overdrevet forbrug medfører syreskader og i sidste ende tandsubstanstab. Der spørges derfor også ind til patientens livsstil og kostvaner for at få et retvisende billede af problemet, der som sagt ikke altid skyldes tænderskæren eller tandpres. Behandling kan herefter fastlægges i det omfang, det er nødvendigt.

Har du problemer med tandpres og tænderskæren? Den kompetente behandling i København finder du hos TandCity lige ved Østerport Station. Bestil en tid hos os allerede i dag.

Sæt en stopper for Bruxismus – TandCity

TandCity – Akut tandlæge i København

Står du i en nødsituation, eller af en anden grund vil du have en hurtig tid?

 

Bare rolig, vi hjælper dig. Vi forstår at nogle ting ikke kan vente og og sørger for at du får tid så hurtigt som muligt. Kontakt os på telefon +45 44 53 00 00 eller book din tid online. Vi ser frem til at se dig på klinikken.