En pige med en krone på tænderne | TandCity

Sådan får du sat en krone på din tand – lidt om priserne

Selvom mange forbinder det at få en krone på en tand med skyhøje priser og dermed ser det som sidste udvej, er der flere fordele ved at få lavet en krone.
Uanset om det er som følge af en akut opstået skade eller noget, der har været planlagt længe, er der mange situationer, hvor det at få en krone på sin tand er det helt rigtige.
Dette er dog ikke ensbetydende med, at alle vælger at gøre det, eller gøre det rettidigt.
Hvorfor ikke? Det er bestemt ikke umuligt at få en krone på sin tand til fornuftige priser, men mange har alligevel en forestilling om, at det er en uforholdsmæssig dyr procedure.

Overvej, hvad du vil give for din krone

En pige med en krone på tænderne | TandCity

Selvom der findes billigere behandlinger end at få en krone på en tand, bør man dog overveje, om det ikke alligevel kunne være pengene værd.
Det er ofte sådan med tandlægebesøg og tandbehandlinger, at jo længere man udskyder dem, desto dyrere bliver de.
Det gælder for eksempel et hul, som ender med en rodbehandling i stedet for en simpel fyldning. Med en krone på sin tand styrker man tanden og gør den mere modstandsdygtig på lang sigt, og så er der selvfølgelig også det kosmetiske aspekt. En knækket eller rådden tand står nogle gange ikke til at redde, men hvis den gør, kan en krone på den pågældende tand være et bud på en løsning.
Nogle gange kan det også være hensigtsmæssigt at finde en tandklinik for at få en krone på sin tand til fornuftige priser som en præventiv strategi. Hvis tanden er behandlingskrævende, og tandlægen kan se, at den kommer til at give problemer på sigt, kan det være en idé at få foretaget behandlingen så hurtigt som muligt for at gøre den så lidt invasiv som muligt. Behandlingen med at få sat en krone på sin tand kan nemlig være omfattende, jo mere ødelagt tanden er, og hører turen i tandlægestolen ikke til blandt yndlingsbeskæftigelserne, bør man også tænke på dette.

Det præventive aspekt, inden man får lavet en krone

Det præventive aspekt kan man også sagtens tage fat på på anden vis. Selvom man sagtens kan få lavet en krone til sin tand til gode priser i Danmark, er det selvfølgelig allerbedst, hvis det ikke kommer så vidt. Hvad kan man gøre for at undgå den omfattende behandling på sigt?
Et godt bud er at kigge på sin livsstil, og om der er noget her, som skader ens tænder. Er man i tvivl, kan man tage en samtale med sin tandlæge, om der kan sættes ind. Det er muligt at få en krone på en tand, som er blevet misfarvet, men det er altid bedre at ændre sin livsstil, så misfarvningen slet ikke bliver et problem. Et stort forbrug af for eksempel rødvin og kaffe kan gøre problemet værre, men den største synder er alligevel rygning.

Hvem kan skal lave din krone?

Mange tandlæger tilbyder at lave behandlinger med en krone på tand til gode priser, men hvordan finder man den helt rigtige? Det første, man bør gøre, er selvfølgelig at tage kontakt til sin egen tandlæge for at høre, hvad behandlingen koster. Selvom prisen er vigtig, er den dog ikke alt. Det har også værdi, at behandlingen udføres af en tandlæge, man er tryg ved, og det er man nok mest ved sin faste. Der er dog mange tandlæger, som kan sætte en krone på en tand til gode priser i Danmark, og derfor bør man også undersøge alternativer, hvis prisen hos ens faste tandlæge alligevel er for høj.
Når du skal have sat din krone på tanden, kan du gå efter gode priser, men kig også efter et empatisk og erfarent personale.
Overvejer du at få sat en krone på din tand? Få et uforpligtende tilbud allerede i dag.
Bestil tid online