Sådan behandles smerter ved rodbehandling | TandCity

Sådan behandles smerter ved rodbehandling

Mange mennesker forbinder en rodbehandling med noget ubehageligt og smertefuldt, og selvom man med moderne behandlingsmetoder kan gøre meget for at minimere smerter og komplikationer, bør man stadig være opmærksom i dagene efter enrodbehandling.

Hold øje med dine smerter efter rodbehandlingen

Når bedøvelsen efter en rodbehandling begynder at fortage sig, kan man med stor sandsynlighed begynde at mærke nogle smerter. Det er ikke unaturligt, og det betyder heller ikke nødvendigvis, at der er noget galt. Første skridt er ganske enkelt at være opmærksom på det uden at lade sig påvirke for meget. Oplever du smerter efter bedøvelsen, kan du med fordel tage noget smertestillende. Spørg gerne din tandlæge om dosering og varighed i dette tilfælde. Som regel er alm. Håndkøbs smertestillende nok.

Symptomer på og årsager til smerter efter rodbehandling

Rodbehandling kan resultere i smerter, der som regel varer 1-2 dage, og som bør forsvinde af sig selv. Hvis smerterne bliver ved, og især hvis de ledsages af synkebesvær og hævelser op til øjet og ned mod halsen, bør du straks kontakte din tandlæge.

Konsultér din tandlæge ved smerter efter rodbehandling

Forsvinder smerterne ikke efter nogle dage, bør du konsultere din tandlæge. Det er altid en god idé, hvis du er nervøs. En klar besked fra tandlægen kan have en psykologisk effekt, som bevirker, at smerterne og ubehaget kan være nemmere at holde ud. Folk reagerer forskelligt på tandsmerter, og der er intet i vejen for, at man kontakter sin tandlæge til en kort og beroligende samtale.

Bestil en opfølgende konsultation

Har du oplevet vedvarende smerter efter en rodbehandling, bør du bestille en opfølgende konsultation, hvor tandlægen kan vurdere din tandhygiejne efter behandlingen. Har behandlingen resulteret i komplikationer som eksempelvis betændelse, er der her mulighed for at behandle denne så hurtigt som muligt med antibiotika.

Fortæl din tandlæge om medicin og tilskud

Hvis du beslutter dig for at opsøge din tandlæge på grund af vedvarende smerter og fysiske symptomer, er det vigtigt, at du samtidig informerer tandlægen om eventuel medicin eller kosttilskud du tager. En infektion som følge af en rodbehandling kan kræve behandling med antibiotika, og i den forbindelse skal tandlægen vide, om du eksempelvis har allergier, eller om antibiotika kan påvirke anden medicin i negativ retning. Sørg derfor for at være opdateret om præcist, hvad du tager af medicin.

Følg behandlingsanvisningerne ved smerter efter rodbehandling

Behandling af vedvarende smerter efter en rodbehandling bør altid ske så hurtigt som muligt. Hos din tandlæge vil du få anvist en behandlingsstrategi, som enten kan inkludere opfølgende behandling i form af et nyt indgreb eller antibiotika. Uanset hvad din tandlæge mener, er det mest hensigtsmæssige, er det vigtigt, at du følger behandlingen så godt, som du kan, eksempelvis ved at tage den relevante medicin i korrekte doser og altid så længe, som det er anbefalet.

Få en behandling af høj kvalitet ved smerter efter rodbehandling

Har du brug for en rodbehandling, eller oplever du komplikationer efter et indgreb? Hos TandCity på Østerbro står vores kompetente team af tandlæger og klinikassistenter klar til at give dig en god behandling til fornuftige priser, også på søn- og helligdage.
Bestil tid online