Smertefri rodbehandling i København

Smertefri rodbehandling i København

Døjer du med voldsom tandpine i forbindelse med måltiderne, eller oplever du, at tandkødet føles betændt og meget ømt – det kan være tegn på en skade i tandens pulpa. Hvis der er skader på tandens pulpa, er den bedste løsning at fjerne pulpa for at komme af med smerterne –  Denne behandling kaldes også en rodbehandling. 

En død eller skadet pulpa, er ofte meget smertefuld og følsom, derfor er det en rigtigt god ide at søge hjælp hos en professionel tandlæge og få diagnosticeret problemet korrekt og hurtigt, så du kan komme smerterne til livs, inden smerterne og tandproblemerne bliver forværret – Hos TandCity kan vi tilbyde dig smertefri rodbehandling, og gøre dig hurtigt fri for den begrænsende tandpine.   

Hvad er pulpa, og hvorfor er en rodbehandling nødvendig? 

Pulpa er betegnelsen for tandens bløde væv. Tandens indre, eller pulpa, består af nerver og blodkar. Der ligger både pulpa i det indre pulpakammeret, i tandens indre krone og i rodkanalerne Hvis tandkronens eller tandrodens pulpa er stærkt inficeret eller endda dødt, skal det fjernes, og skal rodkanalen fyldes på ny, med et gummilignende materiale. 

Der kan opstå skader på pulpa af flere årsager, hvis du får et hul i tanden (caries), kan der komme bakterier ned i tanden, som på sigt kan udvikle sig til en betændelse. Hvis tanden udsættes for et slag eller et traume, kan det også skabe infektion i tanden. 

Med tiden vil en infektionen udvikle sig til en tandbyld (absces). betændelsen samler sig i tandkødet ud for tandrødderne, og dette vil medføre, at tanden dør. Hvis ikke pulpaskaden behandles og det bløde væv fjernes med en rodbehandling i tide. Vil det i værste fald være nødvendigt at trække tanden ud, for at forhindre, at infektionen spreder sig. 

Det er vigtigt, at du booker tid til tandlægen, så snart du oplever symptomer på tandproblemer eller pulpaskader. Hos TandCity kan du få en smertefri rodbehandling på Østerbro i hjertet af København.  

Hvordan foregår en rodbehandling? 

I forbindelse med en rodbehandling fjernes nerver og blodkar fra tanden. Der bores ind til hulrummet i midten af tanden, og det bløde væv fjernes med file og specialfremstillede bor. Desuden skylles bakterierne væk med desinficerende væsker, og til sidst fyldes hulrummet med en gummimasse.

Vi lukker af til tandens indre ved at sætte en lille plastdug om tanden, så der ikke kan komme uønskede bakterier fra f.eks. spyt eller madrester ned i rodkanalen. Vi skyller og renser tanden skånsomt uden at genere patienten.

Tanden får til sidst en fyldning. Og efter en rodbehandling vil tanden stadig sidde fint i tandrækken. Ofte vil det på sigt blive nødvendigt med en krone for at beskytte tanden mod en fraktur langsigtet.

De mest almindelige årsager til inficeret eller død pulpa er:

  • Et dybt hul (karies)
  • Et hårdt slag på tanden fra en ulykke
  • En dyb fyldning

Når du henvender dig til TandCity, fordi du har smerter i tanden påbegynder vi altid behandlingen med en grundig undersøgelse af de tænder, du har smerter i. Vi undersøger i dybden for at få en grundig forståelse for, hvad der forårsager dine smerter og dine tandproblemer, så vi kan afhjælpe dig på allerbedste vis. 

En metode, vi bruger til at diagnosticere en død pulpa, er ved at banke let på din tand eller ved at teste følsomheden i tanden via påvirkning af kulde. Når vi bruger tid på at teste din tand for en pulpaskade, sker det selvfølgelig for at stille den rette diagnose, så vi kan verificere en eventuel pulpaskade og fastslå, hvorvidt en rodbehandling er nødvendig.

Rotfyllning av tand
Smil efter din rodbehandling i København – TandCity

Symptomer ved pulpaskader

Det er meget forskelligt, hvilke symptomer, der opstår ved pulpaskader. Men oftest er en pulpaskade forbundet med smerter af forskellig størrelse alt afhængig af skadens omfang. Hvis du har mistanke om en pulpaskade i en tand, og du er i tvivl om, hvorvidt en rodbehandling kan afhjælpe dine problemer, kan du holde øje med disse symptomer: 

Er tandnerven død, kan der opstå en såkaldt fistel, og du mærker oftest ikke noget. du har måske blot lagt mærke til en lille byld i tandkødet. Det skyldes, at betændelsen har fundet vej ud gennem vævet, og derfor stiger trykket ikke i tanden. 

Har betændelsen ikke fundet vej ud, stiger trykket først i tanden og dernæst i vævet omkring, og der kan forekomme stærke smerter ved tygning og sammenbid. Tanden kan føles ”for høj”. 

Nogle gange ses der også hævelse i bl.a. tandkød eller kind – en byld (absces) – som i nogle tilfælde kræver antibiotikabehandling.

Er nerven ikke død, men blot betændt, kan det give stærke smerter. Man kan sige, at tandnerven kæmper en kamp for at overleve, og i mange tilfælde vil den blive endnu mere følsom end normalt. Hvis bakterier har koloniseret pulpa, er det desværre en kamp, som nerven oftest vil tabe, og her er den bedste løsning som regel en rodbehandling for på sigt at undgå smerter og yderligere betændelse. 

 Book tid til en rodfyldning uden smerter

Mange mennesker har en forestilling om, at rodbehandlinger er lig med smerter. Hos TandCity bestræber vi os altid på at give en behandling, der er så skånsom og så lidt invasiv som muligt. Vores patienter kan trygt sætte sig i stolen uden at frygte smerter under eller efter rodbehandlingen. 

Sammenhængen mellem rodbehandlinger og smerter er en velkendt kliché, der ofte nævnes som et argument for at droppe tandlægebesøget. Hvis ikke det er fysiske smerter, der er bekymringen i forbindelse med en rodbehandling eller måske økonomien og måske i værste fald begge. Ja, det kan være dyrt at gå til tandlægen, men det er selvfølgelig altid en investering, der skal sikre, at tandproblemerne og skaderne ikke bliver endnu dyrere med tiden. Leder du efter en rodbehandling til en god pris i København, er TandCity et godt valg. Vi mener, at flotte og sunde tænder er noget, som alle skal have råd til. Derfor er vi altid klar til at give et godt tilbud, som ikke afholder dig fra at tage hånd om dine tænder, fordi du synes, at det er for dyrt. 

Der er mange ting, der skal “spille”, når man skal vælge den rigtige tandlæge, og prisen er selvfølgelig en af dem. Vi anbefaler altid, at man bruger tid på at researche, da det kan spare dig for mange penge. Der kan være store forskelle i priserne på en rodbehandling i København. Vi tilbyder altid en smertefri rodbehandling til en konkurrencedygtig pris, så alle kan slippe af med tandpinen, uden pengepungen skal lide. 

Kan vi hjælpe dig? Så tøv ikke med at bestille tid til en rodfyldning allerede i dag. 

Rodbehandling pris – Bedste priser i København

Rodbehandling pris
1 kanal 1.347,00kr
2 kanaler 2.176,00kr
3 kanaler 3.005,00kr
4 kanaler 3.834,00kr

TandCity – Akut tandlæge i København

Står du i en nødsituation, eller af en anden grund vil du have en hurtig tid?

 

Bare rolig, vi hjælper dig. Vi forstår at nogle ting ikke kan vente og og sørger for at du får tid så hurtigt som muligt. Kontakt os på telefon +45 44 53 00 00 eller book din tid online. Vi ser frem til at se dig på klinikken.