Smertefri rodbehandling i København

I tandens indre findes pulpa, som består af nerver og blodkar. Hvis tandkronens eller tandrodens pulpa er stærkt inficeret eller endda død, skal det fjernes, og rodkanalen fyldes. Dette kaldes også en rodfyldning.

De mest almindelige årsager til inficeret eller død pulpa er:

  • Et dybt hul (karies)
  • •Et hårdt slag på tanden fra en ulykke
  • En dyb fyldning

Hvis du henvender dig til TandCity, fordi du har smerter i tanden, vil du sikkert opleve, hvordan vi banker let på din tand eller tester følsomheden i den via kulde. Det sker for at stille den rette diagnose, verificere en eventuel pulpaskade samt fastslå, om en rodbehandling er nødvendig.

Rotfyllning av tand

Symptomer ved pulpaskader

Det er meget forskelligt, hvilke symptomer, der opstår ved pulpaskader. Er tandnerven død, kan der opstå en såkaldt fistel, og patienten mærker oftest ikke noget. Vedkommende har måske blot lagt mærke til en lille ”bums” i tandkødet. Det skyldes, at betændelsen har fundet vej ud gennem vævet, og derfor stiger trykket ikke i tanden. Har betændelsen ikke fundet vej ud, stiger trykket først i tanden og dernæst i vævet omkring, så der kan forekomme stærke smerter ved tygning og sammenbid, og tanden kan føles ”for høj”. Nogle gange ses der også hævelse i bl.a. tandkød eller kind – en absces – som i nogle tilfælde kræver antibiotikabehandling.

Smil efter din rodbehandling i København – TandCity

Er nerven ikke død, men blot betændt, kan det give stærke smerter. Man kan sige, at tandnerven kæmper en kamp for at overleve, og i mange tilfælde vil den blive endnu mere følsom end normalt.

Hvis bakterier har koloniseret pulpa, er det desværre en kamp, som nerven oftest vil tabe, og så er den bedste løsning som regel en rodbehandling for at undgå smerter på sigt. I forbindelse med en rodbehandling fjernes nerver og blodkar fra tanden. Der bores ind til hulrummet i midten af tanden, og massen fjernes med file og specialfremstillede bor. Desuden skylles bakterierne væk med desinficerende væsker, og til sidst fyldes hulrummet op med en gummimasse.

Undervejs har vi sat en lille plastdug om tanden, så der ikke kan komme uønskede bakterier fra f.eks. spyt ned i rodkanalen. Desuden kan vi skylle osv. uden at genere patienten. Tanden får til sidst en fyldning og sidder stadig fint i tandrækken. Ofte vil en krone også være nødvendig på sigt for at beskytte tanden mod fraktur.

 Book tid til en rodfyldning uden smerter

Mange mennesker har en forestilling om, at rodbehandlinger er lig med smerter. Hos TandCity bestræber vi os altid på at give en behandling, der er så skånsom og lidt invasiv som muligt, så vores patienter trygt kan sætte sig i stolen uden at skulle frygte smerter efter rodbehandlingen. Sammenhængen mellem rodbehandlinger og smerter er en velkendt kliché, der ofte nævnes som et argument for at droppe tandlægebesøget, men mange forbinder måske også behandlingen med en anden type smerter — nemlig lommesmerter. Ja, det kan være dyrt at gå til tandlægen, men det er selvfølgelig altid en investering, der skal sikre, at det ikke bliver endnu dyrere med tiden. Leder du efter en rodbehandling til en god pris i København, er TandCity et godt valg. Vi mener, at flotte og sunde tænder er noget, som alle skal have råd til, og derfor er vi altid klar til at give et godt tilbud, som ikke afholder noget fra at tage hånd om deres tænder, fordi de synes, at det er for dyrt. Der er mange ting, der skal “spille”, når man skal vælge en tandlæge, og prisen er selvfølgelig en af dem. Vi anbefaler altid, at man bruger tid på at researche, da det kan spare en for mange penge. Når det så er sagt, så kan vi også sagtens være med, når det drejer sig om en rodbehandling til en fornuftig pris, som ikke giver lommesmerter — eller nogen anden slags smerter for den sags skyld!

Kan vi hjælpe dig? Så tøv ikke med at bestille tid til en rodfyldning allerede i dag.

Rodbehandling pris – Bedste priser i København

Rodbehandlingpris
1 kanal1.347,00kr
2 kanaler2.176,00kr
3 kanaler3.005,00kr
4 kanaler3.834,00kr

TandCity – Akut tandlæge i København

Står du i en nødsituation, eller af en anden grund vil du have en hurtig tid?

 

Bare rolig, vi hjælper dig. Vi forstår at nogle ting ikke kan vente og og sørger for at du får tid så hurtigt som muligt. Kontakt os på telefon +45 44 53 00 00 eller book din tid online. Vi ser frem til at se dig på klinikken.