Giv smilet optimale betingelser – vælg en usynlig tandretning

Pæne, lige tænder og et skævt smil kan være en charmerende kombination, men hvad stiller man op, hvis tænderne fra naturens hånd ikke er helt så lige, som man kunne ønske sig?

Mange bryder sig måske ikke om at skulle bruge bøjle i voksenalderen og vælger af den grund at lade tænderne være, som de er. Det er der imidlertid ingen grund til, for i dag er det faktisk muligt at rette tænderne på en meget mere diskret måde – man kan nærmest kalde det en usynlig tandretning. (mere…)
Bestil tid online

Få smilet, du altid har drømt om, med Invisalign – TandCity

Giv dig selv det smil, du altid har drømt om, med Invisalign

Alle vil gerne have pæne tænder. Er man ikke velsignet med et pænt og symmetrisk tandsæt fra naturens hånd, har de fleste som regel også en klar forestilling om, hvordan man bedst får det. Det skal helst foregå på en så enkel og diskret måde som muligt, og så skal prisen være i orden. (mere…)

Få star quality med flotte tandfacader – TandCity

Giv smilet et løft – få star quality med flotte tandfacader!

Uanset hvem man er, og hvordan man ser ud, er der altid et eller andet, man gerne vil ændre. Det kan være alt fra meget iøjnefaldende ting til små detaljer, som andre ikke ænser, men som alligevel fylder meget i ens bevidsthed. Heldigvis lever vi i en tid med masser af muligheder for at ændre de ting, vi ikke er tilfredse med, hvilket ofte øger livskvaliteten.

Dette omfatter også vores smil – en universel gestus, som ofte er det allerførste, man lægger mærke til, når man møder andre. Er smilet ikke helt, som man kunne ønske sig, kan det have flere konsekvenser. En modvilje mod at smile på grund af tændernes udseende kan måske tolkes som generthed, distance eller dårligt humør, hvilket ingen selvfølgelig er interesseret i. Heldigvis er der råd for dette. (mere…)

Få et skinnende smil med en god tandpleje – TandCity

Giv dit smil det sidste lille touch ved at vælge et flot tandsmykke

“Du er ikke fuldt påklædt uden et smil”. Sådan lyder det gamle ordsprog, og når det nu er tilfældet, skal smilet selvfølgelig også være så flot som overhovedet muligt. De fleste er glade for smykker og smarte accessories, men hvis der stadig mangler det der lille ekstra, det der gør looket komplet, er et sødt tandsmykke det helt rigtige valg. Her får du et diskret og stilfuldt smykke, som kan flashes, hver gang man taler, smiler eller ler, og med den flotte udsmykning er det nærmest kun ding-lyden, der mangler for at gøre det glamourøse look lige så perfekt som på film!
(mere…)

Tandlægernes 5 tips til en god mundhygiejne

Alle ønsker et smukt smil og det er derfor ekstra vigtigt at have en god mundhygiejne. Hvis du ikke plejer dine tænder, risikerer du at døje med fremtidigt tandbesvær som tandkødssygdomme, tandsten, infektioner og knogletab. Husk derfor blandt andet at børste dine tænder hver morgen og aften, og besøg jævnligt din tandlæge. Vi her på Tandcity i København giver dig 5 nemme tips til at sikre en god mundhygiejne.

 

1. Besøg jævnligt din tandlæge

At børste og rense dine tænder dagligt er uden tvivl den vigtigste ting du kan gøre for at sikre en god mundhygiejne, men det er ikke altid nok. Besøg din tandlæge mindst to gange om året for at minimere risikoen for alvorlige problemer. Ved hvert tandlægebesøg går din tandlæge igennem din generelle mundhygiejne og fjerner eventuelt plak. Derudover tager din tandlæge røntgenbilleder af dine tænder og dit tandkød, for at reducere fremtidige tandproblemer. Dette er kort og godt en god og nødvendig rutine for en sund mundhygiejne.

 

2. Børst dine tænder regelmæssigt

tips til god mundhygiejne fra vores tandlæge i København Den måske nemmeste måde at sikre en god mundhygiejne, er at jævnligt børste tænder. Når du børster dine tænder, bør du dreje tandbørsten i en 45 graders vinkel, og børste tæt på tandkødet. Børst derefter både ydersiden og indersiden af tænderne frem og tilbage, med op-og-ned bevægelser. Men husk på at du bør børste forsigtigt. På denne måde undgår du blødninger i tandkødet. For at reducere bakterier og risikoen for dårlig ånde, kan du endda børste den øverste side af tungen.

Husk at du bør børste dine tænder mindst to gange om dagen, hver morgen og aften. På denne måde forhindrer du at der opbygges plak og minimerer samtidig risikoen for hul i tænderne. Derudover kan du skylle munden med vand efter hvert måltid og drik for at reducere madrester, som kan fremme bakterier.

 

3. Anvend tandtråd for bedre mundhygiejne

Et andet effektivt tip for bedre mundpleje, som vores Tandlæger i København anbefaler, er at anvende tandtråd. Desværre er dette noget som de fleste af os ofte glemmer eller endda springer over. Men at anvende tandtråd efter at du har børstet dine tænder, kan bidraget il at fjerne madrester og andre skadelige elementer som en almindelig tandbørste ikke kan nå. Derudover kommer tandtråden dybt ned mellem tænderne og reducerer plak. Anvend derfor tandtråd mindst en gang om dagen for en bedre mundhygiejne.

 

4. Anvend mundskyl efter at du har børstet tænderne

Fuldfør tandbørstningen ved at skylle munden. At anvende mundskyl er ikke altid nødvendigt, og der findes mange produkter på markedet som ikke altid er effektive, men med det rette produkt kan du forbedre din mundhygiejne. Hvis du bruger mundskyl, så husk på at anvende et produkt som indeholder listerine eller klordioxid da disse er effektive og reducerer og fjerner bakterier som kan forårsage tandbesvær. Derudover kan de hjælpe dig med at få bedre ånde.

 

5. Rens tungen

Rens tungen med en tungerenser hver gang du har børstet tænderne for at opnå en bedre mundpleje. Ved at anvende en professionel tungerenser, kan du fjerne mange bakterier, som ellers havde forblevet på tungen. Udover at forårsage dårlig ånde, kan disse bakterier også fremme mere alvorlige problemer, såsom plak og tandkødsproblemer.

Det er nemt at anvende en tungerenser. Find skraberen frem, stik tungen u dog begynd at skrabe fra bagsiden af tungen og frem. Men vær forsigtig og tryk ikke for hårdt, da du kan risikere at give dig selv en gag reflex. Skyl til sidst din mund med vand.

 

Har du flere spørgsmål? Besøg vores tandlæge i København eller kontakt os.

5 grunde til at du bør foretage jævnlige tandlægebesøg

Alle ønsker friske og stærke tænder, som holder livet ud. Tænder som vi kan grine og le med uden at vi behøver at skamme os. Studier viser at regelmæssige tandlægebesøg giver friskere tænder som holder længere. Men at gå til tandlægen en gang om året er måske ikke noget som alle ser frem til. Her forklarer vi hvorfor du bør besøge din tandlæge jævnligt.

 

1. Opdag mundkræft inden at det er for sent

Kræft i munden er en alvorlig sygdom som kan udvikles på mange forskellige måder. Desværre er kræft i munden ofte ikke diagnosticeret under de tidlige stadier, og kan derfor hurtigt udvikle sig og blive livstruende. Heldigvis er kræft i munden i et tidligt stadie nemt at behandle. Med jævnlige tandlægebesøg kan du derfor opdage eventuel mundkræft, og modtage behandling inden at det bliver livstruende.

 

2. Fjerner og reducerer plak, tandsten og hul i tænderne

Hvor ofte bør man besøge tandlægenSom du sikkert allerede ved, skal du børste dine tænder og anvende tandtråd to gange om dagen for at holde dine tænder friske og stærke. Men selvom at du jævnligt børster dine tænder, findes der stadig små overflader hvor en normal tandbørste ikke kan nå ind. Når partikler og andre urenheder efterlades på dine tænder under en længere periode, opbygges plak og tandsten som er svære at fjerne uden professionel hjælp.

Hvis tandsten efterlades på dine tænder i en længere periode, kan det forårsage i hul i tænderne og lede til tandpine. Når du besøger din tandlæge rengøres dine tænder grundigt og tandsten bliver fjernet. Du kan på denne måde minimere chancen for huller i tænderne, og undgå dyre tandlægebesøg ved at foretage jævnlige tandlægebesøg.

 

3. Minimér risikoen for tandkødssygdomme med jævnlige tandlægebesøg

Plak og tandsten forårsager ikke bare hul i tænderne, men kan endda føre til skader på tandkødet. Tandkødssygdomme, som gingivits, gør at plak inficerer vævet som fastholder tandkødet og tænderne. Hvis problemet forbliver ubehandlet kan vævet nedbrydes, og tænderne falde ud.

At behandle tandkødssygdomme er ofte meget dyrt og kræver flere specialbehandlinger som kirurgi, ekstreme dybderensninger og medicinering. Du bør derfor foretage jævnlige tandlægebesøg for at opdage eventuelle tandkødssygdomme i god tid, så du kan undgå dyre tandlægebesøg.

 

4. Få styr på dårlige vaner

Der findes mange dårlige vaner som kan påvirke din mundhygiejne negativt. Mange af disse vaner udøver du måske uden egentlig at vide, at de kan være skadelige for dine tænder. At tygge is, bide negle, børste tænder for hårdt og klemme på dit tandkød, er alle vaner som kan skade dine tænder og dit tandkød.

Når du foretager jævnlige tandlægebesøg, kontrollerer din tandlæge eventuelle skader som har opstået på grund af disse vaner. På denne måde bliver du informeret om dine dårlige vaner som du ikke tidligere viste var skadelige for dine tænder, og du kan herefter ændre din livsstil for at undgå fremtidige skader.

 

5. Opdag eventuelle tandproblemer med røntgen

Den måske vigtigste ting du kan gøre for at opdage skader på dine tænder, er at få foretaget røntgenbilleder af dem og dit tandkød. Med røntgenbilleder kan din tandlæge opdage eventuelle skader på dine tænder som ikke er synlige for det blotte øje. Et eksempel på et almindeligt tandproblem som kan opstå og som ikke er synligt for øjet, er når visdomstænderne blokeres for at vokse ud gennem tandkødet. Derudover kan selv alvorlige tandproblemer som knogletab, cyster og tumorer opdages med hjælp af røntgenbilleder. Husk derfor på at foretage jævnlige tandlægebesøg for at opdage og forhindre alvorlige tandsygdomme.

5 myter om mundskyl

Mange danskere anvender dagligt mundskyl som en del af deres daglige rutine. Det siges at mundvand er et fint komplement til tandbørstning, og kan reducere risikoen for tandkødsbetændelse og andre tandproblemer. Men hvor meget ved du egentlig om mundskyl? Her lister vi 6 myter om mundskyl som du bør tænke på, inden at du renser dine tænder.

 

1. Alle mundskylningsprodukter er lige gode

Myter om mundskylDer findes i dag et stort udvalg af forskellige mundskylningsprodukter på markedet, og mange tror, at alle produkter er mere eller mindre lige gode. Men lad dig ikke lure af reklamer. Mundskyl kan nemlig inddeles i to kategorier, kosmetisk og terapeutisk. Kosmetisk mundvand hjælper med at fjerne madrester fra dine tænder, reducerer bakterier og fjerner dårlig ånde, men mere end dette kan disse produkter ikke love.

Terapeutisk mundskyl indeholder derimod aktive ingredienser som æteriske olie, klorhexidin og fluorid, som har bevist at kunne reducere plak og minimere risikoen for hul i tænderne. Vær derfor altid omhyggelig når du vælger mundskyl, og læs indholdsfortegnelsen inden at du handler.

 

2. Tandskylning er skånsomt for dine tænder

Desværre findes der mange mundskylningsprodukter på markedet som indeholder store mængder alkohol. Langvarig anvendelse af disse produkter kan forårsage mundtørhed, hvilket kan lede til dårlig ånde og irritere orale væv. Derudover findes der studier, som viser en forbindelse mellem tandskylning og mundcancer. Men disse studier er begrænsede og mange eksperter siger, at der ikke findes tilstrækkelige beviser for at man kan drage denne konklusion.

Hvis du er bekymret over bivirkningerne, kan du købe alkoholfri skyllemidler i mange butikker. Men husk på at der findes andre ingredienser som endda kan forårsage skade på dine tænder og tandkød. Klorhexidin markedsføres ofte som en skånsom ingrediens med positive effekter, men kan på længere sigt forstyrre dine smagsløg.

 

3. Mundskyl fjerner dårlig ånde

En af de mest almindelige grunde til at anvende mundskyl, er at fjerne dårlig ånde. Men dårlig ånde kommer eksempelvis fra dine lunger, og tandskylning kan derfor kun lindre din dårlige ånde tilfældigt. Derudover kan spyt forårsage dårlig ånde. Når du anvender mundskyl, kan proteiner fra spyt blandes med mundvandet og mindske effekten af de aktive ingredienser.

 

4. En god gang mundskyl kan erstatte almindelig tandbørstning

Studier viser at tandskylning kan forbedre din mundhygiejne og reducere risikoen for tandkødsbetændelse. Men vær forsigtig, renseprodukt kan aldrig erstatte almindelig tandbørstning. At anvende tandbørste og tandtråd to gange om dagen reducerer mere plak og urenheder, end hvis du kun anvendte mundskyl. Husk derfor på at du kun bør anvende mundskyl som et komplement til din tandbørstning.

 

5. En hurtig skylning er tilstrækkelig

Plejer du at spytte din mundskyl ud efter et par sekunder? Så er du ikke den eneste. Mange tror at et skyllemiddel er stærkt, og klæber sig til tandkødet. Men for at få det meste ud af dit mundvand, bør du skylle i mindst 30 sekunder inden at du spytter ud. På denne måde får de aktive ingredienser lov til at virke, og din mund bliver renere.

Trios intraoral scanner

Glæd dig til en behagelig og hurtig behandling med Trios 3.

Hos TandCity anvender vi den nyeste teknologi i behandlingerne.

– derfor har vi netop investeret i et avanceret kamara til digitalt aftryk TRIOS 3.

Tandlægen glider scanneren over dine tænder, hurtigt skabes et præcist aftryk digitalt i 3D.
Resultaterne er straks sendt til laboratoriet over internettet. Fordelene er svært at ignorere ..

• Det er hurtigt – færre retakes og aftaler

• Det er behageligt – ingen klæbrig substans i munden

• Det er praktisk – Din nye krone kan være klar hurtigere

• Perfekt farve og pasform

LiteWire forarbejdning – TandCity

Tandregulering med LiteWire

Mange voksne ønsker at få rettet deres tænder. Måske blev de ikke tilbudt tandreguleringen i skoletiden, eller måske takkede de dengang nej, og nu står de med et ønske om lige tænder. For mange er tanken om konventionel tandregulering med togskinner i et par år ikke sagen.
Hvis du som voksen ønsker at få rettet dine tænder af kosmetiske årsager, dvs. du ikke har nogle funktionelle problemer med dit bid, men blot er ked af et par strittende fortænder, skæve hjørnetænder, eller generes over ikke at kunne holde de for tætsiddende tænder rene, så kan LiteWire være en udmærket løsning.

LiteWire er et danskproduceret tandretningssystem, der hurtigt kan rette dine tænder. Der fokuseres på en æstetisk forbedring af smilet med nivellering og opretning af de forreste tænder. Dvs. de tænder du viser, når du smiler. De bagerste tænder og måden du tygger sammen på, ændres ikke. Derfor er behandlingstiden betydelig kortere end med traditionelle bøjler. Det minder om togskinner, men da de konventionelle stålbrackets er udskiftet med gennemsigtige krystalbrackets, og wiren er hvid, er æstetikken optimal. Desuden kræver behandlingen ikke, at der skal sidde noget bagpå tænderne, så i modsætning til mange andre systemer, påvirkes talen ikke. En af vores patienter fortalte os, at hun samme dag, hun havde fået påsat LiteWire havde været til stor familiemiddag, og ikke én af hendes familiemedlemmer havde opdaget, at hun havde fået sat det på. En anden har fortalt, at de fleste af hendes veninder var skeptiske, inden hun påbegyndte behandlingen, da de ikke kunne forestille sig at skulle have fast apparatur som voksen – vi behandler nu flere af disse veninder.
Så kort og godt: Ønsker du at få rettet dine tænder i løbet af få måneder (typisk 4-6 mdr.), uden at folk omkring dig skal lægge mærke til det, og uden selv at have gener, så er LiteWire måske løsningen. Kom ind og hør mere!

Tandlæge København

Hvis du søger en Tandlæge København, som er centralt placeret, har åbent når du har fri, og som tilbyder favorable priser og et højt fagligt niveau – så har du fundet de rette hos os!
Vi udfører alt fra almindelige eftersyn og tandrensninger, plastfyldninger og rodbehandlinger, men vi er også kendt for vores kosmetiske tandpleje. Her kan du få bleget tænder og lavet tandregulering med bl.a. Invisalign, Inman Aligner og LiteWire.

De fleste mennesker synes ikke, tandlægebesøg er særligt behagelige, og de fleste vil gerne have det overstået hurtigt og smertefrit. Mange får ikke gået regelmæssigt til tandlæge, enten fordi de glemmer at bestille tid eller har svært ved at tage fri, og pludselig er der gået 1,2 eller flere år. Så kan det pludselig være svært at komme afsted, for hvad nu, hvis der pludselig skal laves en masse? Hvad vil det koste? Og vil det nu gøre ondt? Vi har prøvet at bekæmpe nogle af de faktorer, der afholder folk fra at komme. Dels har vi gode åbningstider, så du behøver ikke tage fri fra arbejde for at komme hos os. Selv i weekenden kan du komme til tandlægen, og det koster ikke mere at få lavet en undersøgelse eller en behandling end i hverdagene. Dels er vi placeret på Østerport station – altså i selve stationsbygningen! Så hvad enten du kommer med kystbanen, regionaltog, s-toget, bussen eller cyklen, kan du let komme hertil. Snart kommer metroen til at standse her, så den undskyldning er også væk.

Mht. ubehaget ved at gå til tandlæge, forsøger vi altid at sætte os i DIT sted. Er det lydene, lugten, manglen på kontrol eller tanken om evt. smerte, som gør netop dig bange? Vi tager os god tid til at snakke med dig, for tit handler det om at finde den gode kemi og få skabt en tillid. Et tandlægebesøg må aldrig føles som et overgreb, og som tandlæger er vi bestemt først tilfredse, hvis vores patienter har haft en god oplevelse. Og husk: Du kan ALTID få et prisoverslag inden vi udfører behandlingen.

Tandlæge københavn

Vi glæder os meget til at byde dig velkommen hos TandCity. Vi ønsker at være dit førstevalg, når det drejer sig om en tandlæge i Koebenhavn, så kig videre på resten af hjemmesiden og fortæl os, hvad du synes.