En pige med smukt smil, der viser sine hvide tænder | TandCity

Krone på tanden; skal du have en krone på tanden?

Dine tænder skal holde hele livet, og derfor bør du passe godt på dem i det daglige. Tandlæger i dag kan tilbyde behandlinger som giver nyt liv til ødelagte og nedslidte tænder, og skal du for eksempel have sat en krone på en tand til en god pris i København, er der mange gode steder at vælge mellem. Den bedste kur er dog stadig prævention, det vil sige grundig tandbørstning og brug af tandtråd hver dag. Det er dog ikke altid nok til at undgå huller. Er man ikke så flittig som man burde være med tandbørstningen, og er ens indtag af sukker samtidig i den høje ende, kan det resultere i ødelagte tænder som enten skal erstattes helt eller delvist med en krone på tanden. Overvejer du at få lavet en krone på din tand til en god pris i Danmark? Så læs med her.

Hvad er en krone?

En pige med smukt smil, der viser sine hvide tænder | TandCityEn krone er en kunstig tand som bruges til at erstatte en ødelagt tand. Det kan være at tanden er så ødelagt at den er i fare for at knække, hvor den i så fald skulle erstattes helt. Her kan en krone stabilisere tanden på en måde som en fyldning ikke er i stand til. Det at få en krone på sin tand er som regel den sidste løsning man vælger for at reparere en ødelagt tand. Den kan være nødvendig i forbindelse med akut opståede skader, for eksempel en knækket tand efter en styrt på en cykel. Det kan dog også ske at den ødelagte tand er resultatet af misligeholdelse hvilket vil sige, at skaden på et tidligere tidspunkt har kunnet udbedres med en mindre omfattende og mere prisvenlig fyldning.

Vælg det rigtige materiale

Hvad er det rigtige materiale når du skal have en krone på din tand til en fornuftig pris? Der er flere at vælge imellem, men de to mest almindelige er porcelæn og metal, hvor især er meget udbredt. Hvor stærkt et materiale man ønsker eller har brug for, afhænger blandt andet af tanden. Skal man have lavet en krone på en kindtand der som regel bruges til at tygge med, kan det være en fordel at vælge guld da det er det stærkeste materiale. Dette betyder dog ikke at porcelæn er svagt, eller nødvendigvis for svagt til kindtænder, og derudover er det også muligt at få en krone på en tand i et kombinationsmateriale med guld inderst og porcelæn yderst. Endelig er der også mulighed for at vælge en krone i det keramiske materiale zirconium. Det bruges ofte i kombination med almindeligt porcelæn på samme måde kombinationen af guld og porcelæn, men fordelen er her at der er mindre risiko for at udvikle allergi.

Find det bedste tilbud på en krone til din tand i København

Det er helt muligt at få en krone på en tand til en fornuftig pris, men det kræver ofte lidt research. Behovet kan som sagt opstå akut i forbindelse med en ulykke, men ødelægges tanden som følge af manglende pleje, er der mange muligheder for at “gribe ind” undervejs. Med andre ord, forebyggelse er altid billigere end behandling. Skønner tandlægen at der ikke er andre løsninger end en krone, skal man selvfølgelig være opmærksom på prisen. Det er en stor investering, så det kan godt svare sig at indhente forskellige tilbud. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at man får foretaget behandlingen hos en tandlæge, man er tryg ved. Det at få en krone på en tand er et omfattende indgreb, og er man i forvejen ikke glad for at gå til tandlægen, kan det være en udfordring kan komme gennem behandlingen uden problemer og angst. Derfor bør man om muligt vælge en tandlæge hvor både prisen er god og hvor man har en god fornemmelse omkring stedet – her kan det især være en fordel at kigge på tandklinikker som specialiserer sig i angstpatienter. Der er mange steder at vælge imellem når man skal have sat en krone på sin tand til en fornuftig pris i København, men en ting er sikkert: efter en veloverstået behandling som er både skånsom ved tænderne og pengepungen, er man ikke i tvivl om at forarbejdet med at finde det rigtige sted til behandlingen var det hele værd!
Bestil tid online