Vi hjælper dig med krone på tand

Mange mennesker går rundt med store gamle fyldninger i deres tænder. Det sker desværre ikke sjældent, at en sådan tand knækker. Hvis der mangler for meget tandsubstans, anbefaler vi derfor en krone. En krone fungerer som en slags kapsel ud over tanden, så den beskytter den resterende tandsubstans mod yderligere fraktur. Det kan også dreje sig om rodbehandlede tænder, der er svagere end vitale tænder, eller i visse tilfælde af æstetiske årsager. De gamle sølvfyldninger får mange skiftet til plastfyldninger, men er fyldningen af en vis størrelse, hvor den f.eks. går tværs igennem hele tanden, kan denne løsning desværre tit vise sig ikke at være holdbar nok. Tanden kan da i stedet få en krone.

Før i tiden brugte man ofte metal-keramik kroner, hvor den inderste kerne var af metal, hvorpå der så blev brændt keramik. Det kunne give problemer i form af affraktureret keramik eller lav æstetik med synlige grå kronekanter ved tandkødsranden. Hos TandCity bruger vi kun porcelæn. Her er hele kronen fræset ud af én porcelænsblok, så der ikke kan ske affrakturering, og desuden bliver æstetikken helt i top.

Hvis uheldet er ude, og vi ikke kan redde din tand, eller du måske allerede mangler en tand, så kan løsningen være en bro. Her vil de omgivende tænder fungere som bropiller, og den manglende tand erstattes af en krone, dvs. tre (eller flere) kroner sidder sammen i en meget holdbar løsning. Igen er broen fremstillet i rent porcelæn. Denne løsning er især god, hvis nabotænderne er forsynet med fyldninger eller på anden måde mangler sund tandsubstans, for de vil dermed få kroner, og ligeledes blive beskyttede.

Hvis der skal laves et implantat, hvor en manglende tandrod erstattes af en titaniumsskrue, vil kronen på implantatet også være en porcelænskrone. Denne skrues så fast til implantatet, så der igen opnås høj funktion og æstetik.

Bestil tid for kroner og broer i dag.

dental-crown1
crown-21