Hvorfor får man tandkødsbetændelse? ? TandCity

Hvad er tandkødsbetændelse og hvorfor får man det?

Alle ved, at tandbørstning er vigtigt for at forhindre huller i tænderne. Det har de fleste af os hørt allerede som børn, hvor vi lærte om Karius og Baktus og om, hvor megen skade de kunne gøre på stakkels Jens’ tænder. Det er dog ikke kun huller i tænderne, der viser sig at være det kedelige resultat af dårlige vaner med tandbørsten – det kan nemlig også gå ud over tandkødet! Når man forsømmer tandbørstningen, kan der nemlig dannes plak på og omkring tænderne, og det kan føre til tandkødsbetændelse.

Hvad er tandkødsbetændelse helt præcist?

Det korte svar er, at det er, hvad navnet siger; nemlig en betændelsestilstand, som kan resultere i blødende tandkød i forbindelse med tandbørstning og brug af tandtråd. Tilstanden opstår, når man ikke er opmærksom på sin tandhygiejne, og som regel kan den også forsvinde igen, ved at man forbedrer denne. Det skal nævnes, at det ikke kun er dårlig tandhygiejne, som kan forårsage blødende tandkød. Rygning kan også påvirke tandkødet, og i visse tilfælde kan det også være et tegn på diabetes eller et svækket immunforsvar.

Hvad kan man gøre?

Patient som genomgår tandkødsbetændelse-behandling | TandCityBlødende tandkød i forbindelse med tandbørstning er et almindeligt problem, som man heldigvis ofte selv kan løse, uden at det kræver besøg hos tandlægen. Det første, man bør fokusere på, er tandbørstningen. Gør man det ofte nok? Og hvis man allerede har gode vaner her, kan man med fordel overveje, om der er andre ting ved tandbørstningen, som kan ændres. Måske er det en idé at skifte til en blødere børste i en periode, så man ikke beskadiger tandkødet yderligere, mens det heler. Derudover er det også vigtigt at huske at skifte tandbørsten ud med regelmæssige mellemrum. Mange smider den først i skraldespanden, når den når børsterne ligner en palme og/eller er ved at falde af – det er ikke smart! Tandbørsten er nemlig også et samlingssted for bakterier, så derfor er det vigtigt, at man skyller den grundigt efter brug og kasserer den et godt stykke tid før den måske ser rigtig slidt ud. Tandbørster koster ikke alverden, og en regelmæssig udskiftning er en af de bedste ting, man kan gøre for sin tandhygiejne. Med andre ord; det er penge, der er godt givet ud. Apropos penge, der er godt givet ud, så er der en anden ting, som også kan være vigtig for at forhindre tandkødsbetændelse og blødende tandkød i forbindelse med tandbørstning; nemlig regelmæssige tandlægebesøg. Det er kan være fristende at springe tandlægebesøget over, enten fordi man ikke vil bruge penge på det, eller fordi en tur i tandlægestolen ikke hører til blandt yndlingsbeskæftigelserne. Hertil er der kun en ting at sige: Gør det ikke! Regelmæssige tandrensninger er med til at forebygge plakdannelser og dermed også tandkødsbetændelse samt en række andre tandproblemer. Ja, det koster, men det koster som regel endnu mere, hvis man lader stå til – og tiden i tandlægestolen bliver i øvrigt også længere. Intet kan erstatte et besøg hos en kompetent tandlæge, men der er meget, man selv kan gøre, så det er bare med at komme i gang med tandbørsten (helst ny) og tandtråden – hver dag!

Find en klinik på Østerbro, som behandler blødende tandkød

Det kan kræve tid og research, når man skal finde den rigtige tandlæge. Det skal selvfølgelig være en, som er både kompetent og erfaren, men derudover skal prisen selvfølgelig også være rigtig, kemien i orden, og beliggenheden god. Der er mange gode bud i København og omegn, og det er selvfølgelig et meget individuelt valg. Man kan dog med fordel kigge efter tandlægeklinikker som ligger tæt på offentlig transport. Døjer man med blødende tandkød, og ønsker man at finde en klinik på Østerbro, er det således en god idé at vælge et sted, som ligger tæt på offentlig transport. På den måde er det nemt at komme dertil både ved de almindelige aftaler, og når uheldet er ude – godt jagt!
Bestil tid online