Hold dårlig ånde væk nemt ved at behandle fra Tandlæge på TandCity

Hvad skyldes dårlig ånde og hvordan fjerne man den?

Man kan nok så meget styr på sin stil og sin personlige fremtoning i øvrigt, men lider man af dårlig ånde, er det som regel forgæves. Alt det hårde arbejde til trods er sagen klar: Folk holder sig på afstand. Huskereglen om pastiller eller tyggegummi lommen inden en bytur har selvfølgelig noget på sig, men det er ikke kun i sådanne situationer, at det er vigtigt med god og frisk ånde. Dårlig ånde kan påvirke ens sociale relationer i et bredere omfang, og gør man ikke noget for at bekæmpe den, kan det være svært at begå sig på en arbejdsplads, især hvis der er en høj grad af kundekontakt. Dårlig ånde er ubehageligt, og derfor er den desværre også et socialt tabu. Det betyder, at der godt kan gå lang tid, inden man bliver opmærksom på problemet, da mange mennesker finder det upassende at kommentere på det. Det er der ingen, der vinder ved, og derfor må man søge andre veje.

Hvad skyldes dårlig ånde?

Hold dårlig ånde væk nemt ved at behandle fra Tandlæge på TandCity

Dårlig ånde, eller halitotis, kan have mange årsager, men de mest almindelige knytter sig til kost og livsstil. Her kan en ændring af ens vaner ofte være nok, men såfremt det ikke er tilfældet, bør man konsultere sin tandlæge for at få udelukket, at det drejer sig om noget mere alvorligt, eksempelvis karies, bihulebetændelse eller leversvigt. Derudover bør man også undersøge, om ens mund generelt er for tør. Er det tilfældet, kan det betyde, at man danner mindre spyt. Spyttet virker som en slags immunforsvar mod bakterier i munden, og uden dette er der større risiko for ophobninger af bakterier, som giver dårlig ånde. Derfor er det en god idé at overveje, om man får nok væske, eller om man kan gøre andet for at modvirke en tør mund.

Hvad kan man gøre?

De fleste mennesker har nok oplevet at have dårlig ånde efter indtagelse af alkohol eller bestemte typer mad, og netop her kan man med fordel sætte ind til at begynde med. Er ens kost for fedtholdig? Er der for meget hvidløg i maden generelt? Er det på tide at droppe cigaretterne? Det er livsstilsændringer, som man selv kan foretage (eventuelt også med professionel hjælp og støtte), og som bør give et mærkbart resultat.

Få hjælp på en tandklinik

Oplever man ikke de ønskede ændringer ved at lægge sin kost om, kan det være en god idé at henvende sig til en tandklinik, som kan tage et grundigt kig på ens tandhygiejne. Her vil tandlægen også kunne give en vurdering af, hvor slemt problemet er, hvilket ofte kan være svært at få andre mennesker til at tale om. Som sagt er det i de fleste tilfælde tilstrækkeligt med at lægge sine vaner om, men såfremt den dårlige ånde skyldes tandproblemer, er det selvfølgelig hensigtsmæssigt, at der bliver taget hånd om disse så hurtigt som muligt med en professionel behandling – og så kan man ellers ånde lettet op bagefter!
Bestil tid online