Kvinde forstår vigtigheden af tandinfektion

Godt at vide om tandinfektioner og forskellige typer antibiotika

En tandinfektion forekommer normalt som et resultat af karies og dårlig tandhygiejne. Det kan dog også forekomme på grund af tidligere Kvinde forstår vigtigheden af tandinfektion | TandCityudført tandpleje eller en alvorlig skade.

Når der forekommer en tandinfektion, dannes en lokal ophobning af mundskyl (også kendt som tandfald), fordi bakterier ikke er blevet fjernet. Symptomer på en tandinfektion inkluderer ofte hævelse, smerter og overfølsomhed i det berørte område. En infektion i tanden kan være meget farlig, da uden behandling kan en tandinfektion sprede sig til andre områder af kæben eller endda hjernen.

Karies og huller i tænderne er en af ​​de mest almindelige tandtilstande. Op til 91% af alle voksne mellem 20 og 64 har en eller flere tænder. Cirka 27% af den samme aldersgruppe lider også af ubehandlet karies. Behandling af karies tidligt er ekstremt vigtigt for at forhindre komplikationer såsom en tandinfektion.

Alle, der lider af en tandinfektion, skal kontakte en tandlæge så hurtigt som muligt for at forhindre spredning af tandinfektionen. En af de første målinger, som en tandlæge normalt anbefaler, er antibiotika til behandling af tandinfektionen. Nogle antibiotika fungerer bedre end andre til behandling af tandinfektioner, og i mange tilfælde er receptpligtige lægemidler også tilgængelige på dit nærmeste apotek for at lindre symptomerne på en tandinfektion.

Hvornår er der brug for antibiotika til en tandinfektion?

Tandlæger foreslår kun at behandle en tandinfektion med antibiotika på plads i tandklinikken, men ikke alle tandinfektioner kræver altid antibiotika.

I nogle tilfælde er det nok for tandlægen at dræne det inficerede område, fjerne den inficerede tand eller udføre en rodkanal for at rette problemet.

En tandlæge undgår at antyde antibiotika, indtil det er indlysende, at det er absolut nødvendigt at behandle tandinfektionen. Antibiotikabehandling er ofte nødvendig, når tandinfektionen er svær og er begyndt at sprede sig til andre områder, eller når den berørte person har et kompromitteret immunsystem.

Forskellige typer antibiotika

Selvom antibiotika kan hjælpe med at behandle en tandinfektion, er det vigtigt at bruge passende antibiotika til hver situation.

Det antibiotikum, der anbefales til tandinfektioner af en tandlæge, varierer afhængigt af den bakterietype, der forårsager infektionen. Dette skyldes, at forskellige antibiotika fungerer på forskellige måder for at fjerne forskellige typer bakterier.

Der er over 150 forskellige typer bakterier, der kan forekomme i munden, og mange af disse bakterier har potentialet til at vokse og forårsage en tandinfektion.

Penicillin

Penicillin er en almindelig type antibiotika, der bruges til tandinfektioner, og sandsynligvis den type antibiotikum, som de fleste mennesker er bekendt med. Dette inkluderer både penicillin og amoxicillin. I nogle tilfælde kan det også anbefales at behandle med amoxicillin, der indeholder clavulansyre, til behandling af de mest stædige bakterier.

Men nogle gange er du nødt til at bruge alternative antibiotika, simpelthen fordi nogle bakterier er resistente over for disse typer antibiotika, hvilket gør dem mindre effektive, eller at den person, der har brug for antibiotika, er allergisk over for dem. Hvis du nogensinde har haft en allergisk reaktion på antibiotika, skal du altid fortælle det til din tandlæge, inden nogen behandling udføres.

Clindamycin

Clindamycin er effektivt mod en lang række infektiøse bakterier. Ifølge en undersøgelse i International Dental Journal har nogle forskere foreslået at bruge clindamycin som det første valg af antibiotika, når de behandler tandinfektioner, da bakterierne har en lavere chance for at være resistente over for clindamycin end antibiotika af penicillin-klasse.

Azithromycin

Azithromycin fungerer til en lang række bakterier og hjælper med at forhindre dem i at vokse. Det kan være effektivt til behandling af tandinfektioner, men tandlæger anbefaler normalt kun azithromycin til mennesker, der er allergiske over for penicillin-klassificeret antibiotika eller ikke reagerer positivt på dem eller andre antibiotika såsom clindamycin.
Behandl din tandinfektion med TandCity i dag

Lider du af en tandinfektion? Kontakt TandCity, så hjælper vi dig med at behandle symptomerne på din tandinfektion og sørge for, at du snart får smertefri.
Bestil tid online