FAQ

FAQ før booking en tandlæge besøg

Tandlægeskræk kan være mange forskellige ting for forskellige mennesker. For nogen er det nærmest et uoverskueligt projekt at komme til tandlægen, men angst, sved og rysten på hænderne. Og for andre er det blot en lettere anspændthed i forbindelse med et tandlægebesøg.

Uanset hvor hårdt du er ramt, så skal du vide at det altid kan arbejdes med og behandles. Hos TandCity i København er vores tandlæger specialiserede i patienter med tandlægeskræk. Det vigtigste er at, du tager kontakt til os og fortæller om din tandlægeskræk. Så lægger vi en plan sammen om hvordan vi kan planlægge behandlingen, på en måde som du har det godt med.

En tandfyldning laves i dag i plast, de fleste klinikker i Danmark er gået væk fra at anvende sølvamalgam.

Når du har haft et hul, eller knækket noget af en tand, så renser tandlægen først området for eventuel caries og derefter fyldes tanden med en plast tandfyldning. Når tanden er fyldt med plast, kan man ikke se at der er lavet en fyldning fordi plasten er tandfarvet.

En tandfyldning varierer i pris alt efter størrelsen af fyldningen.  TandCity på Østerport har en prisoversigt på hjemmesiden. Og når du møder op hos TandCity vil der altid være en prisoversigt til rådighed i venteværelset, ligesom at du vil kunne få et prisoverslag inden tandlægen laver fyldningen på dig. En af de gode ting ved at få lavet en tandfyldning i plast, er at den kan bruges med det samme. Spørgsmål som;

Kan heldigvis besvares med : lige med det samme. Fordi plasten er lyshærdet opnår den, den ønskede hårdhed med det samme, og er klar til brug.
Vi anbefaler dog at vente til lokalbedøvelsen er forsvundet – hvis man altså har fået sådan en – så du ikke kommer til at bide dig i tungen eller læben.

En tandfyldning giver ingen smerter efterfølgende. Dog skal det nævnes, at hvis fyldningen har været dyb, altså tæt på nerven, så kan tanden i de følgende dage være en smule kulde- varmefølsom.

Tandpiner eller knækkede tænder retter sig ikke altid efter almindelige kontor åbningstider.
Derfor har vi hos TandCity udvidede åbningstider og hvis du står med en akut opstået tandpine eller behov for behandling, så sørger vi for at du kan komme til akut. Uha det lyder dyrt, tænker nogen, men hos TandCity koster det kun et gebyr på 250 kr for en akut tid. Uanset om det er i hverdagene eller i weekender.

Et tandimplantat er en kunstig tandrod som sættet ned i kæben. Efterfølgende laves en krone som sættes oven på. Har du mistet en tand, så kan et implantat være en rigtig god løsning.
Book en konsultation hos os, så vil vi undersøge både klinisk og på røntgen hvordan forholdene i din mund er og vurdere om det er et tandimplantat, som er løsningen for dig.
Et tandimplantatet kan isættes på 2 måder. Enten hvor der mangler en tand i forvejen og knoglen er helet. Så sætter vi implantatet i og lukker til og lader knoglen hele i 3-6 mdr. hvor efter vi kontrollerer helingen og så kan lave en krone til at sætte ovenpå. Alternativt, hvis en tand er knækket og skal ud, så kan vi fjerne tanden og derefter sætte implantatet i straks. Og så lade knoglen hele i 3-6 mdr før vi laver kronen.

Prisen på for et tandimplantat inkl. Oprattioene er hos TandCity er kr.11.900,00 – hertil kommer prisen for en implantatkrone efter 3-6 mdr som er kr. 9324,00

Et tandimplantat giver ikke i sig selv problemer. Dog er en god mundhygiejne vigtig for helingen og holdbarheden.

Generelt

Det er individuelt hvor ofte vi skal en tur til tandlægen for et regelmæssigt tandeftersyn.

Faktorer som spiller ind er dine tænder og slimhinders tilstand, alder, madvaner, tandbørstningsvaner og evt medicin forbrug.

Når du får lavet et tandeftersyn hos TandCity, vil tandlægen fortælle dig hvor ofte du bør komme ud fra en samlet vurdering af ovenstående.

En rodbehandling af en tand, er nødvendigt hvis f.eks nerven inde i tanden er beskadiget. Måske fordi der har været et større cariesangreb, eller efter et traume hvor tanden har fået et slag.
En rodbehandling betyder, at man under lokalbedøvelse åbner op ind til nerven og fjerner den. Derefter renser ud og fylder op igen med et rodfyldningsmateriale.

Prisen på en rodbehandling er anhængig af hvor mange kanaler der er i roden. Eksempelvis har fortænderne normalt 1 kanal, og de store kindtænder har 3 eller 4 kanaler.  Hos TandCity varierer prisen på selve rodbehandlingen mellem kr. 1347,00  – kr.3834,00

Selve behandlingen tager ca 1 time.

Efter en rodbehandling, kan der forekommelette smerter og ømhed fra tanden. Dette fortager sig igen efter et par døgn. Almindelig smertestillende som panodil og ipren kan afhjælpe symptomerne.

TandCity – Akut tandlæge i København

Står du i en nødsituation, eller af en anden grund vil du have en hurtig tid?

Bare rolig, vi hjælper dig. Vi forstår at nogle ting ikke kan vente og og sørger for at du får tid så hurtigt som muligt. Kontakt os på telefon +45 44 53 00 00 eller book din tid online. Vi ser frem til at se dig på klinikken.