Tandimplantat klinik i København

Alt, hvad du har brug for at vide om at få et tandimplantat

Tandimplantat Har dine tænder givet anledning til problemer i en periode, kan det være, at du er stødt på ordet i forbindelse med et tandlægebesøg. Men hvad er det egentlig? Er det en kompliceret proces, er det smertefuldt, og hvornår skal man vælge at få et tandimplantat?

Læs med her.

Hvad er et tandimplantat?

Selvom ordet måske associeres med et stort og omfattende indgreb, er idéen bag et tandimplantat faktisk ganske simpel. Det er tale om en lille metalrod, som indsættes i kæbebenet på det sted, hvor man mangler en tand. Herpå kan der fastgøres eksempelvis en tandprotese eller en krone, som på den måde får et stabilt fundament.

Har du brug for et tandimplantat?

For mange af os er det en skræmmende tanke at skulle miste en tand. En mistet tand påvirker gerne ens fremtoning, da man har en tendens til at “gemme smilet væk” hvilket kan gøre det sværere at indgå i forskellige sociale sammenhænge.

Mister man tanden som følge af dårlig tandhygiejne, kan det have været både smertefuldt og generende i en længere periode. Efterfølgende er det meget naturligt, at man har et ønske om at få lavet en kunstig tand som erstatning. Det er dog kun en selv, der kan svare på, om man har brug for et tandimplantat.

Hvad er processen med et tandimplantat?

Tandimplantat klinik i København

Har man først besluttet sig for at få et tandimplantat, er første skridt en forundersøgelse med røntgenbilleder. Disse billeder skal fastslå, om det er muligt at lave implantatet, eller om der er nok knogle til at gøre det. Uden et knoglestykke af en vis bredde og størrelse er det nemlig ikke muligt at forankre implantatet så solidt, at der kan bygges videre på det. Der er dog stadig mulighed for at supplere med en kunstig knogle på det pågældende sted, men det er en mere omfattende og dyrere proces.

Såfremt der er eller skabes et grundlag for et implantat, indsættes dette under lokalbedøvelse i et boret hul. Herefter skal det have op til tre måneders ro. Når knogleområdet er helet, sættes der et mellemstykke på implantatet, som forstærker det yderligere. Efter endnu en periode kan der tages aftryk til en protese, krone eller bro. Efter endt behandling følger der en periode med regelmæssig kontrol, så man sikrer sig, at implantatet beholder den korrekte position i knoglen, samt at mundhygiejnen er i orden. Her kan der også foretages små justeringer, hvis det er nødvendigt.

Hvad er priserne for et tandimplantat i København?

Mange tandlæger tilbyder tandimplantater i København, da det er en forholdsvis almindelig og populær behandling. Derfor skal man også være forberedt på, at priserne kan svinge en del, og samtidig er det også en god idé at undersøge, hvad præcist der er inkluderet i et tilbud. Nogle tandklinikker giver en samlet pris. mens andre oplyser en pris på den grundlæggende behandling og selve tandimplantatet, hvorefter bedøvelse, røntgenbilleder og en opfølgende kontrol bliver ekstraomkostninger. Derfor kan markedet godt virke en smule uoverskueligt, første gang man begynder at researche muligheden for et tandimplantat til en god pris. Som udgangspunkt skal man regne med en pris, der begynder på omkring 10.000 kroner. Det er som sagt vigtigt at være opmærksom på, hvad der er inkluderet i denne pris. Nærmer prisen sig i stedet 20.000 kroner, kan det skyldes, at der her en inkluderet en krone eller anden form for protese. Man bør således ikke automatisk fravælge en tandklinik på baggrund af en tilsyneladende uforholdsmæssig høj pris på en hjemmeside.

Hvad er fordelene ved et tandimplantat?

Et tandimplantat er en skånsom og meget lidt invasiv behandling, som overordnet set giver gode resultater. Laver man eksempelvis en bro – en traditionel metode til at lave kunstige tænder – er det nødvendigt, at man tilsliber de tilstødende tænder for at gøre plads og forankre disse ordentligt. Det slipper man for med et tandimplantat, som udgør den eneste nødvendige forankring for den kunstige tand, og som derfor er blevet et populært valg hos mange. Derudover er der meget få risici forbundet med tandimplantater, og i de tilfælde, hvor der opstår betændelse efter endt behandling, kureres dette som regel hurtigt med en rens og eventuelt også antibiotika.

Via en korrekt og omhyggelig pleje kan et tandimplantat holde i mange år, hvis ikke resten af livet, og selvom succesraten oftest vil være lidt lavere for tandimplantater i overkæben, hvor der ikke er nær så meget knogle at forankre det i, kan man godt regne med, at sandsynligheden for, at tandimplantatet også fungerer korrekt efter 10 år, er højere end 95%.

Har du besluttet dig for et tandimplantat, eller vil du gerne blive klogere på, om det er det rigtige for dig? TandCity ved Østerport Station tilbyder dig et tandimplantat til gode priser i København.
Bestil tid online