Grunde til at du bør foretage jævnlige tandlægebesøg-TandCity

5 grunde til at du bør foretage jævnlige tandlægebesøg

Alle ønsker friske og stærke tænder, som holder livet ud. Tænder som vi kan grine og le med uden at vi behøver at skamme os. Studier viser at regelmæssige tandlægebesøg giver friskere tænder som holder længere. Men at gå til tandlægen en gang om året er måske ikke noget som alle ser frem til. Her forklarer vi hvorfor du bør besøge din tandlæge jævnligt.

1. Opdag mundkræft inden at det er for sent

Kræft i munden er en alvorlig sygdom som kan udvikles på mange forskellige måder. Desværre er kræft i munden ofte ikke diagnosticeret under de tidlige stadier, og kan derfor hurtigt udvikle sig og blive livstruende. Heldigvis er kræft i munden i et tidligt stadie nemt at behandle. Med jævnlige tandlægebesøg kan du derfor opdage eventuel mundkræft, og modtage behandling inden at det bliver livstruende.

2. Fjerner og reducerer plak, tandsten og hul i tænderne

Hvor ofte bør man besøge tandlægenSom du sikkert allerede ved, skal du børste dine tænder og anvende tandtråd to gange om dagen for at holde dine tænder friske og stærke. Men selvom at du jævnligt børster dine tænder, findes der stadig små overflader hvor en normal tandbørste ikke kan nå ind. Når partikler og andre urenheder efterlades på dine tænder under en længere periode, opbygges plak og tandsten som er svære at fjerne uden professionel hjælp.

Hvis tandsten efterlades på dine tænder i en længere periode, kan det forårsage i hul i tænderne og lede til tandpine. Når du besøger din tandlæge rengøres dine tænder grundigt og tandsten bliver fjernet. Du kan på denne måde minimere chancen for huller i tænderne, og undgå dyre tandlægebesøg ved at foretage jævnlige tandlægebesøg.

3. Minimér risikoen for tandkødssygdomme med jævnlige tandlægebesøg

Plak og tandsten forårsager ikke bare hul i tænderne, men kan endda føre til skader på tandkødet. Tandkødssygdomme, som gingivits, gør at plak inficerer vævet som fastholder tandkødet og tænderne. Hvis problemet forbliver ubehandlet kan vævet nedbrydes, og tænderne falde ud.

At behandle tandkødssygdomme er ofte meget dyrt og kræver flere specialbehandlinger som kirurgi, ekstreme dybderensninger og medicinering. Du bør derfor foretage jævnlige tandlægebesøg for at opdage eventuelle tandkødssygdomme i god tid, så du kan undgå dyre tandlægebesøg.

4. Få styr på dårlige vaner

Der findes mange dårlige vaner som kan påvirke din mundhygiejne negativt. Mange af disse vaner udøver du måske uden egentlig at vide, at de kan være skadelige for dine tænder. At tygge is, bide negle, børste tænder for hårdt og klemme på dit tandkød, er alle vaner som kan skade dine tænder og dit tandkød.

Når du foretager jævnlige tandlægebesøg, kontrollerer din tandlæge eventuelle skader som har opstået på grund af disse vaner. På denne måde bliver du informeret om dine dårlige vaner som du ikke tidligere viste var skadelige for dine tænder, og du kan herefter ændre din livsstil for at undgå fremtidige skader.

5. Opdag eventuelle tandproblemer med røntgen

Den måske vigtigste ting du kan gøre for at opdage skader på dine tænder, er at få foretaget røntgenbilleder af dem og dit tandkød. Med røntgenbilleder kan din tandlæge opdage eventuelle skader på dine tænder som ikke er synlige for det blotte øje. Et eksempel på et almindeligt tandproblem som kan opstå og som ikke er synligt for øjet, er når visdomstænderne blokeres for at vokse ud gennem tandkødet. Derudover kan selv alvorlige tandproblemer som knogletab, cyster og tumorer opdages med hjælp af røntgenbilleder. Husk derfor på at foretage jævnlige tandlægebesøg for at opdage og forhindre alvorlige tandsygdomme.
Bestil tid online